Saturday, January 4, 2014

2nd Baby Bump heeee

Assalammualaikum dear readers,
Sebenarnya da lama nak menulis tapi tugasan harian dgn telatah si tecikk mommy tu..mmg xkan sempat menyempat la aku nak berceloteh kat diari buruk aku ni..heeeeee
Korunk...oooo korunkkk...sebenanrnya kan...kan..kan...aku pregnant ag for our 2nd baby..heeee..
Kali ni mmg kitorg tanjat gila2 la..sbb xsangka la sgt rezeki Allah nak bagi seawal ni..now aku da almost 6 months..mmg da lama nk bgtau tp sumpah lupa nak mamposss mmg xde masa nk tulis blog..
Aku dpt tau aku preggy on the 7th weeks of my pregnancy..tanjat mommy tau...citer dia camni..dalam sibuk2 merayakan raya puasa and raya haji mana la nak perasan period lambat sehhh...mmg lepas bersalin hari tu xkira lgsg da..ingt xready lg la..tgu2 dlu sbb busy menguruskan si tecikkk tu...last2..makan tu raya loya..makan ni rasa loya..jap2 demam panas bada lemah gila..incik hubby pon sound la.." ntah2 yang, ada no 2 kot" aku seram sejuk la mengenangkan sakit dlu pon masih lg dlm ingatan..hahahahahha
Aku ignore je segala usikan2 incik hubby and sis in law..ahhhhh xdela....xkan la...baru dtg bulan ni..padahal xingt pon bila..heeee...

Pastu ada satu hari ni..tekak rasa loya semacam..badan lemah longlai smp nk bangun pon xleh..then..aku muntah belahak..amikkk kaw...ok..dlm hati da terdetik.."aku mengandung lg ke? eh biar betul? last bila eik?" Incik hubby soh check aku xnak sbb masih tak percaya wlupn da ada tanda2..last2 dia paksa aku g klinik suhana kat gombak tu..tunggu punya tunggu..doktor panggil and cakap " Tahniah, awak mengandung" dalam hati.."Whatttttttt?" hahahahahha..mmg tanjat sgt..qisya baru 8 bulan kot time tu..gila cepat..hahahahah...Incik hubby da senyum2 sumbing dia tu..."haaaa kan papa da cakap" werrrkkkkk!

Alhamdulillah..alahan boleh dikatakan kurg sgt preggy kali ni..doc kata sbb aku masih lg breastfeeding qisya wlupon xsepenuhnya...so mampu la aku menjaga si tecikkkkk mommy yg bukan main lincah tu..so now smp la skrg..nk masuk 6 bulan da..ok la so far..due date dijangkakan 14/5/2014...almost 4 another 4 months kami akan terima org baru dlm family ni..InsyaAllah..mama cuba yg terbaik ntuk anak2 mama..

Alhamdulillah jugak..org kata rezeki anak kan..rezeki xputus2 smp hari ni..so xyah la korg pikir..nak tmbah anak tp xde duit..adalah rezeki budak tu nnti..wlupon mama da nk masuk tahun ke2 menganggur..tp xpela..demi menambah umat Rasulallah SWT..mama korbankan kerjaya demi anak2 mama..Semoga lepas bersalin nnti ade better offer yg menanti..Semua atas ketentuanNya...Insya Allah..Kita jgn putus berdoa dan terus berdoa...

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI